Update: registratie plicht van Haarstudio Corien

Belangrijk: blijf de coronamaatregelen volgen!

Het aantal coronabesmettingen neemt helaas snel toe in Nederland. Gisteren passeerde het aantal geregistreerde besmettingen de 100.000. Veel veiligheidsregio’s hebben nu een label ‘zorgelijk’ gekregen en er is kans op extra landelijke maatregelen. Dankzij ons hygiëneprotocol voor kappers mochten de kapsalons op 11 mei weer open. Door deze protocollen willen wij ook open blijven!

Nieuwe coronamaatregelen voor kappers

“Vanaf vandaag 18.00 uur ’s avonds gelden landelijk strengere maatregelen waarvan we voor het weekend dachten dat ze alleen in de grote steden nodig zouden zijn. Dat is een kwestie van voortschrijdend inzicht geweest”. Zo opende premier Rutte de persconferentie met minister De Jonge over nieuwe coronamaatregelen.
Het aantal besmetting loopt volgens Rutte zo snel op dat we achter het virus aan dreigen te gaan lopen. “Voor de economie is het erg belangrijk dat we een tweede lockdown weten te voorkomen.”

Registratieplicht voor kappers

Voor contactberoepen, waar de kappers toe behoren, wordt een registratieplicht ingevoerd. Dit betekent dat kappers nu ook van al hun klanten een aantal contactgegevens moeten registreren. Deze registratieplicht is bedoeld om het bron- en contactonderzoek van de GGD makkelijker te maken.

Wij als Haarstudio Corien hebben de contactgegevens vanbijna al onze klanten in ons automatiseringssysteem staan en dus altijd weten wie er wanneer in de salon is geweest. Voor u zal er dus niet zoveel veranderen, Tenzij u niet bij ons in het systeem staat. Dan vragen wij u uw telefoonnummer achter te laten.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet Team Haarstudio Corien