MET DEZE TIPS GA JE RELAXED MET JE KOTER NAAR DE KAPPER!

relaxed-kapper

Elke vader of moeder met kleine kinderen weet wat een drama een bezoekje naar de kapper kan zijn. Maar dat hoeft niet, met deze tips ga jij en je kids straks heerlijk relaxed naar de kapper!

1. OCHTENDBEZOEK
Maak een afspraak in de ochtend of na het middagslaapje. De meeste kinderen gedragen zich nu eenmaal beter als ze goed zijn uitgerust (en geen honger hebben).

2. OVER HET BOLLETJE AAIEN
Raak je kind af en toe aan op het hoofdje. Net als bij volwassenen, neemt dit stress weg en hierdoor blijft je kind rustig zitten. Lukt dat niet omdat de kapster daar aan het knippen is, raak je kind dan ergens anders aan. Even geruststellend kriebelen doet wonderen!

3. PRETUITJE
Praat er al van tevoren over alsof het fun is, iets waar je kind naar uit kan kijken. Vertel over degene die het haar mooi gaat maken met een klein schaartje en een kam en af en toe een spraytje water. Leg alles rustig en vooral positief uit. Belangrijk is om zelf rustig te blijven en jouw angst voor een drama niet op je kind over te brengen.

4. EXTRA SHIRT
Neem een extra shirt mee (niet van wol!) zodat je kind dat aan kan trekken tijdens de knipbeurt als hij of zij niet zo dol is op de cape.

5. NOOIT DREIGEN OF BELONEN MET ETEN
Gebruik een kapperbezoek nooit als een dreigement of straf, maar benoem alles rondom de kapper positief. Belonen met snoep of ander eten, terwijl je kind in de stoel is, is ook geen goed en positief idee. Die kleverige lolly zou maar in het nieuwe kapsel blijven hangen …

6. SCHAAM JE NIET!
Schaam je niet over het gedrag van je kind in de salon. Een knipbeurt kan heel eng zijn voor kleine kinderen en de meesten groeien er overheen. Prijs je kind daarentegen en probeer hem of haar af te leiden.

7. BEREID JE VOOR
Als je een bepaald kapsel in gedachten hebt, neem dan een foto mee. Bedenk wel iets wat niet te moeilijk is, zodat het stilzitten in de stoel zo kort mogelijk hoeft te duren. Als je weet wat je wilt, duurt het bezoekje niet zo lang en kunnen jullie samen weer relaxed naar huis!
Hopelijk helpen deze tips je met je koter bij de kapper. Heb jij zelf ook een handige tip? Deel hem met ons en help zo andere wanhopige moeders!